PostHeaderIconSpeculaties en beslissingen

Speculaties, veroordelingen en boosheid maken vooral het scenaria compleet. De media wil een graantje meepikken en een primeur hebben. Helaas was er nog niets definitiefs beslist om te publiceren, maar de persmuskieten bleven zeuren. In het laatste deel over de opheffing en overgang naar Dordrecht komen spelers, bestuur, knvb, Kees Jansma en vele andere aan het woord. Het blijft al met al een knappe prestatie, dat een voetbalclub onder deze onzekere omstandigheden bleef functioneren. Een ongelooflijk verhaal met capable spelers en een perfecte trainer voor een waardig eredivisionist. Helaas bleef de organisatie en eigenwijze mensen over, die in mijn ogen de boel hebben (bewust of onbewust) laten ploffen. Voor de echte Rood Groene mensen was het waarschijnlijk al een verloren zaak, zover van het Schiedamse Harga vandaan. 

 SVV eredivisie

SVV blijft in de eredivisie spelen. Feyenoord zag het toch niet zitten een fusie met SVV. Alle opties zijn besproken en doorgenomen, van het renoveren van het Harga complex tot nieuwbouw. De keuze is uiteindelijk gevallen op Dordrecht i.v.m FC Dordrecht, die ophield met bestaan. Met de nieuwe naam SVV/Dordrecht 90 de PTT telecompetitie in. Dick Advocaat als  hoofdtrainer en Hans Verel als T.D. Veel tumult is er voor SVV, de leden, bestuur en spelers geweest, hopende dat met deze keuze de rust zou weder keren. Maar niets was minder waar, het begon pas. Dick Advocaat werd op non actief gesteld, een ontevreden selectie en gaat zomaar door.

Roerige tijden en onzekerheden bij het Schiedamse SVV, wel of niet fuseren of zelfs niet meer bestaan. Deze periode deed geen goed op sportief en financiël gebied voor het Schiedamse SVV, zowel bij de spelers, supporters en vereniging. Tevens werd er volop gespeculeerd over het fuseren, met Sparta Rotterdam, Feyenoord en DS' 79. Iedereen maakte zijn eigen verhaal ervan.

 In deze roerige tijd stond het kleine SVV uit Schiedam er beter  op de ranglijst voor dan de grote clubs als Feyenoord, Sparta. 

Toch presteerde de spelers van SVV  tegen Ajax, Feyenoord, PSV en utrecht een goede prestatie neer te zetten. Zelfs werd er een overwinning geboekt op het zeer grote Ajax met Bergkamp en noem maar op. De komende 10 filmpjes geven daar een duidelijk beeld van. 

Het was niet enkel de wedstrijden die te zien zijn, ook de trouwe supporters komen aan het woord. Om een paar namen te noemen Aad Dekkers, Dhr Prins, de kantine juffrouw en veel meer. 

Interviews met spelers, Joop Hiele, Dick Advocaat en zijn zeer tactische antwoorden en Peter van Velzen die hun gedachte op de vrije loop lieten over de komende tijd. Een film om niet over te slaan, maar er rustig voor te gaan zitten. We blikken terug in de tijd, een slordige 25 jaar. Dus ook 25 jaar jonger, een tijd die je nooit meer zal vergeten.

veel kijk plezier 

Dick Advocaat een oprecht mens en trainer had in een zeer korte tijd het Schiedamse SVV eredivisie waardig gemaakt met zijn medewerkers en bewees hiermee zijn kwaliteiten als coach. Wederom een stukje historie van het Schiedamse SVV, die telkens weer de kracht zoekt en krijgt om het doel te bereiken. Vele hebben het niet meer meegemaakt, maar SVV uit Schiedam is wederomROOD/GROEN.

Joop Molendijk

Laatst aangepast (vrijdag 14 december 2012 17:49)